Einde van de zomer en nacht van de nacht.

Natuur & Milieu en De Natuur en Milieufederaties zijn hoofdorganisatoren van de Nacht van de Nacht. Heel veel organisaties hebben zich aangesloten en organiseren activiteiten. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeenten, provincies, IVN, NME-centra, NIVON, Musea, provinciale Landschappen, Nationale Parken, Sterrenwachten, Vleermuiswerkgroepen, kleine lokale bewonersgroepen en ga zo maar door. In totaal zijn er ruim 300 activiteiten door heel Nederland.

In de nacht van 29 oktober eindigt de zomertijd en gaat de wintertijd in. De klok gaat een uur terug. Dit is dus een nacht die al in het teken staat van het toenemen van duisternis. Het is ook een nacht met niet te veel maan waardoor de activiteiten om sterren te bekijken goed door kunnen gaan.

De nacht is ook geheimzinnig, duister met haar eigen spoken. Verhalen worden juist dan veel spannender en schaduwen vullen onze gedachten. Het kind vlucht in geborgen armen en koestert haar intimiteit. Zuigend aan de warmte die juist dan ook ontstaat.

Advertenties

3 reacties op ‘Einde van de zomer en nacht van de nacht.

  1. Over de essentie van het leven…….daar draait alles om.Wij mensen denken de aarde te moeten exploiteren ,alsof het ons recht is.Gelukkig worden steeds meer mensen zich ervan bewust dat we gebruik mogen maken van wat de aarde ,de natuur alswel de kosmos ons te bieden heeft . Positief denken en werken aan het bewustwordingsproces.Dank je wel Ankie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s