Geen psychiater beschikbaar, dus laat die mensen maar slikken!

Bij alle innovatie en vooruitgang in de zorg is het toch nog steeds aanmodderen schijnbaar. En laat daar juist de  kwetsbaren de gevolgen van krijgen.

Ik heb het hier over de psychiatrische zorg. Niet alleen moeten deze patienten hun ziekte vaak met aanmerkelijk lijden dragen, ze mogen er ook nog aanmerkelijk aan bijdragen. In eerste instantie is er natuurlijk de eigen bijdrage, maar indien er geen psychiater beschikbaar  is en men toch wil uitwijken naar een plaats waar deze wel nog existeert. Dan mag men opnieuw 200,00 Euro inleggen.

Niemand heeft er schijnbaar problemen mee als schizofrene patiënten maar niet ingesteld raken op medicijnen omdat er steeds wisseling van de wacht is. Elke wisseling ook nog een andere visie en dan maandenlang doorslikken van kalmerende tabletten – terwijl deze verslaving in de hand werken – met een in en in triest resultaat. Daarnaast natuurlijk nog allerlei anti psychotica, downers en peppers. Is dit nu werkelijk nodig al die pillen, er zijn toch ook al meer en andere methoden.

Waarom is de mensheid toch zo onverschillig aan het worden. Het is ronduit zorgwekkend dat er straks weer talloze mensen op straat verzeild raken met zware problematiek, die met een beetje meer zorg voorkomen had kunnen worden.

Daarnaast is het zo dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat onze voeding van grote invloed is op psychisch beleven, waarom wordt hier niet meer over bekend gemaakt? Daarnaast is er in tegenstelling tot kleine dorpen en steden in grote steden veel meer expertise beschikbaar, waar niet op gewezen wordt. ‘Laten we vooral de mensheid niet te mondig maken’, lijkt het wel.

Overal wordt zeer snel de weegschaal ter hand genomen en van alles en nog wat breed uitgemeten, alleen het valt me op dat de minder weerbare mensen steeds meer de dupe worden van onze naar uitbuiting neigende maatschappij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s